Şase sute de poliţişti pe teren în judeţul Cluj, de Paşte

Şase sute de poliţişti pe teren în judeţul Cluj, de Paşte
Un număr de 600 de poliţişti vor fi în teren în perioada premergătoare şi în timpul Sărbătorilor de Paşte, au anunţat astăzi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj.

Cei 600 de poliţişti vor urmări prevenirea infracţiunilor şi a altor fapte cu caracter antisocial, „care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru asigurarea desfăşurării normale a traficului rutier şi pietonal", se precizează într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al IPJ Cluj.

Între recomandrăile poliţiştilor clujeni se numără păstrarea banilor, la cumpărături, în buzunarele interioare ale hainelor şi supravegherea genţilor şi a cărucioarelor cu cumpărături, parcarea maşinilor în zone special amenajate şi iluminate, fără a lăsa nimic la vedere în interiorul maşinii, respectiv apelarea, în caz de nevoie, a Poliţiei prin intermediul numărlui unic pentru urgenţe -112.

Poliţiştii clujeni fac mai multe recomandări vizavi de traficul rutier şi de comportamentul pietonilor, subliniind că poliţiştii încearcă zilnic combaterea principalelor cauze de producere a accidentelor pe drumurile din judeţul Cluj.

Cauzele principale de producere ale accidentelor pe drumurile care străbat jdueţul sunt, potrivit poliţiştilor, „viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, indisciplina pietonilor, depăşirea neregulamentară".

Citiţi detaliat în documentul ataşat, recomandările IPJ Cluj cu ocazia Sărbătorilor de Paşte.

Comenteaza