Aşa nu! Un patron îşi rotunjea veniturile pe seama angajaţilor

Aşa nu! Un patron îşi rotunjea veniturile pe seama angajaţilor
Patronul unei societăţi comerciale este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală. Acesta ar fi reţinut şi nu ar fi virat către bugetul de stat impozitele şi contribuţiile datorate.

Bărbatul în cauză, un dejean de 36 de ani, în calitate de administrator al unei firme din Dej, respectiv în calitate de angajator, ar fi reţinut de la salariaţii săi şi nu ar fi virat către bugetul de stat în termenul legal impozitele aferente veniturilor obţinute din drepturile salariale şi contribuţiile pentru sănătate, şomaj şi pensie. În acest fel, el ar fi cauzat un prejudiciu de circa 1.000 de lei.

"Totodată, în perioada 2013 - 2014 acesta ar fi folosit cu rea credinţă bunurile şi creditul de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia, în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese", au precizat poliţiştii.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului, pentru evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, precum şi pentru fapte prevăzute de Legea 31/1990 privind societăţile comerciale.

 

Comenteaza