ARMIN van Cluj. Urmaşii idolului de la Untold

ARMIN van Cluj. Urmaşii idolului de la Untold
Clujul este înnebunit după Armin van Buuren. Atât de înnebunit încât mămicile au ajuns să îşi boteze copiii după celebrul DJ olandez.

Armin van Buuren. Olandezul de 39 de ani care a devenit un idol la Untold, mixând dublul timpului alocat, închinându-se în faţa publicului, fluturând drapelul tricolor şi susţinând că la Cluj este acasă, a lăsat urmaşi în inima Ardealului. Nu de sânge, ci de nume.

ZIUA de CLUJ a aflat că şase copii născuţi de la apariţia festivalului Untold, în 2015, au fost botezaţi de părinţi Armin. Ediţia I (2015) - 1 copil: o mămică era însărcinată în timpul primei ediţii a festivalului şi l-a adus pe lume pe micuţul Armin în luna noiembrie 2015. Ediţia II (2016) - 2 copii: unul s-a născut în luna mai, celălalt în august, când impresiile lăsate de Untold erau foarte puternice. Ediţia a III-a (2017) - 3 copii: pe măsură ce festivalul câştigă în popularitate, şi numele Armin devine mai apreciat; în ianuarie, iunie şi iulie, trei familii au primit în rândul lor micuţi pe care i-au botezat după celebrul DJ olandez. Datele au fost obţinute de la Direcţia de evidenţă a persoanelor din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Numele Armin are semnificaţii teutone, germane şi ebraice. La teutoni, numele Armin însemna „războinic". De altfel, Arminius a fost un celebru căpitan de la începutul erei noastre, care a condus o coaliție de triburi germanice aliate într-o victorie decisivă împotriva a trei legiuni romane în bătălia din pădurea Teutoburg, în anul 9 după Hristos. Şi în limba germană, semnificaţia războinică s-a păstrat. Armin înseamnă „protector" sau „soldat". În ebraică, sensul cuvântului Armin este „locul înalt".

Armin van Buuren sa născut în Leiden, Olanda, la 25 decembrie 1976, dar a crescut în Koudekerk aan den Rijn. A început să facă muzică la 14 ani şi a fost inspirat de compozitorul francez de muzică electronică Jean-Michel Jarre. Van Buuren a absolvit Stedelijk Gymnasium Leiden în 1995 și a studiat dreptul la Universitatea Leiden. A început să lucreze ca DJ în Club Nexus, mixând câte șase sau mai multe ore. În 1999, el a fost prezentat ca DJ în Anglia și Statele Unite. Pe măsură ce cariera sa muzicală a început să decoleze, el a renunţat la studii; a reuşit să obţină însă diploma de drept în 2003. La 18 septembrie 2009, Van Buuren s-a căsătorit cu Erika van Thiel, alături de care are o fiică de şase ani, Fenna, şi un fiu de patru ani, Remy.

 

Comenteaza