Andrei Marga: Această lege a educaţiei va fi înlocuită de îndată ce o altă majoritate parlamentară şi o guvernare nouă intră în rol

Andrei Marga: Această lege a educaţiei va fi înlocuită de îndată ce o altă majoritate parlamentară şi o guvernare nouă intră în rol
Legea Educţiei pentru care Guvernul României şi-a asumat răspunderea are carenţe grave, iar în momentul în care o nouă majoritate parlamentară şi un nou Guvern vor intra în rol, această lege va fi schimbată, susţine rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Andrei Marga (foto).
„Carenţele nu au fost semnalate nicidecum din interese îngust personale, ci sunt carenţe reale, evidente la orice comparaţie cu ceea ce se petrece în lumea de astăzi. De aceea, este legea care a întrunit cele mai vaste obiecţii întemeiate în societatea românească. Toate forţele sănătoase din societate resping, de fapt, legea adoptată recent. Este din nou limpede că nu ies legi valide din frustrările unor persoane sau grupuri! (...)România are nevoie de altceva, de o legislaţie efectiv modernă a educaţiei, care să o ataşeze lumii civilizate. Din aceste raţiuni, care pot fi detaliate până în amănunt, această lege a educaţiei va fi înlocuită de îndată ce o altă majoritate parlamentară şi o guvernare nouă intră în rol”, a declarat Andrei Marga.

Rectorul UBB precizează şi că Legeanouă presupune 50 de metodologii de aplicare, care vor aduce „o birocraţie sufocantă” în educaţie.

Ceea ce este pozitiv în Legea care face obiectul discuţiei - curriculum la dispoziţia şcolii, finanţare per capita, răspunderea publică şi ierarhizarea instituţiilor, descentralizare, etc. - a fost plagiat din perioada 1996-2000, precizează rectorul UBB.

Profesorul universitar a fost în cea mai mare parte a intervalului menţionat ministru al Educaţiei.

Unicversitar de prestigiu, Andrei Marga este totodată membru în Biroul Poluitic Central al PNL.

Comenteaza