Analize chimice la groapa de gunoi ce blochează Autostrada Sebeş-Turda

Analize chimice la groapa de gunoi ce blochează Autostrada Sebeş-Turda

CNAIR face demersuri să soluționeze problema gropii de gunoi care a fost descoperită pe traseul autostrăzii A10 Sebeș-Turda, pe lotul 1, mai exact în zona viitorului nod rutier Alba Iulia Sud și care blochează lucrările. 

lorin Scarlat, director general adjunct al CNAIR a declarat, joi, la Alba Iulia, că va fi luată o hotărâre după ce deșeurile vor fi analizate din punct de vedere chimic, pentru a se stabili dacă reprezintă un pericol pentru mediu, după care se vor elibera avizele necesare pentru continuarea construcției.

”Știm de această problemă, suntem în curs de semnare a unui contract cu o societate care să facă o analiză chimică a acestor deșeuri. După ce se va face această analiză chimică vom decide împreună cu Agenția de Protecție a Mediuluii dacă acele materiale reprezintă un pericol pentru mediul ambiant, sau dacă pur și simplu sunt niște deșeuri din construcție care pot fi efectiv scoase de acolo și mutate într-o groapă de gunoi. La momentul acesta nu avem acel raport să știm concret dacă acele deșeuri sunt periculoase”, a declarat Florin Scarlat, director general adjunct al CNAIR, citat de ZiarulUnirea.ro. 

Comenteaza