Amplasament liber pentru spitalul regional de urgenţă

Amplasament liber pentru spitalul regional de urgenţă
Nu mai pot găsi scuze pentru a ţine blocat proiectul Spitalului Regional de Urgenţă Cluj: Reprezentanţii Consiliului Judeţean au anunţat că au fost notificaţi de Ministerul Apărării că depozitul de muniţie a fost mutat de pe amplasamentul din Floreşti, astfel că luna aceasta se va putea semna procesul verbal de preluare a celor 8 hectare de teren.

În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, plenul a votat pentru mandatarea liderului instituţiei în vederea semnării procesului verbal de predare a amplasamentului din comuna Floreşti, pe care ar urma să se construiască Spitalul Regional de Urgenţă. Până în prezent, executivul administraţiei judeţene a invocat în mai multe rânduri situaţia incertă a terenului din Floreşti, dat fiind faptul că acesta se află în incinta unei unităţi militare, unde exista amplasat un depozit de muniţie.

De altfel, Ministerul Apărării a fost de acord să cedeze amplasamentul de 14 hectare pentru spitalul de urgenţă, cu condiţia ca transferul în patrimoniul administraţiei judeţene să se facă numai după ce va fi mutat depozitul de muniţie. Intr-o primă fază, Consiliul Judeţean a preluat 6 hectare de teren, iar acum, are posibilitatea să preia şi cele 8 hectare care erau blocate de depozitul Armatei.

"Într-adevăr, am primit notificare de la Armată să semnăm pentru preluarea terenului. De acum putem merge mai departe cu acest teren", a comentat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Oleleu. Pentru că bugetul de anul acesta nu mai permite cheltuieli pentru demararea acestui proeict, licitaţiile privind reactualizarea studiului de fezabilitate sunt preconizate a se derula anul viitor.

"În bugetul pe anul viitor vor fi prevăzute costuri şi pentru acest proiect. De asemenea, vom încerca să încheiem un parteneriat şi cu Ministerul Sănătăţii. Avem desigur nevoie de suţinerea Primăriei din Floreşti, pentru emiterea autorizaţiei de construire. Dar o strategie clară cu privire la acest proiect vom avea după ce ne stabilim bugetul", a subliniat Oleleu.

Proiectul spitalului regional de urgenţă din Floreşti este evaluat la peste 130 de milioane de euro. Studiul de fezabilitate elaborat imiţial de Ministerul Sănătăţii necesită a fi reactualizat, ceea ce înseamnă că şi costurile estimative pentru acest obiectiv vor fi altele. (C. FERNOAGĂ)


14 hectare

este suprafaţa amplasamentului ce va fi preluat de la Ministerul Apărării pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj.

 

Comenteaza