Amenzi COVID de peste 500.000 de lei duminică/ Sute de persoane verificate în Cluj-Napoca

Amenzi COVID de peste 500.000 de lei duminică/ Sute de persoane verificate în Cluj-Napoca

Polițiștii clujeni au în weekend la Cluj-Napoca pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de protecție stabilite în vederea minimalizării riscului de infectare cu noul coronavirus.

Duminică, la nivel național, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat 2.447 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 522.650 lei, și au fost întocmite 3 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 6.529 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

Sute de persoane verificate la Cluj-Napoca

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca și ai secților rurale arondate, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio Pop”, precum și de polițiști locali și reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterniare și pentru Siguranța Alimentelor au continuat activitățile pentru prevenirea și combaterea efectelor negative ale virusului SARS- CoV-2.

În perioada 8 – 10 octombrie, echipele mixte formate au acționat zilnic în zona centrală a municipiului, în parcuri, piețe, zone de agrement, restaurante și terase pentru a fi asigurată respectarea normelor instituite pentru limitarea răspândirii virusului. Astfel, peste 130 de obiective de interes au fost verificate de către efectivele angrenate.

Totodată, în cadrul activităților au fost legitimate 380 de persoane și verificate în ceea ce privește respectarea normelor legale 186 de autovehicule în trafic.

În total, în acest sfârșit de săptămână au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale, ca urmare a neregulilor constatate.

Pe linie rutieră, au fost aplicate 60 de sancțiuni în acord cu normele ce reglementează circulația pe drumurile publice, polițiștii procedând la reținerea în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 5 permise și la retragerea unui certificat de înmatriculare.

De asemenea, 37 de sancțiuni au fost aplicate ca urmare a nerespectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar alte 9 sancțiuni s-au aplicat în conformitate cu Legea 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Comenteaza