Video Foto Amenințați cu rezilierea contractului, grecii s-au pus pe treabă. Autostrada Aiud - Sebeș, deschisă anul acesta

Amenințați cu rezilierea contractului, grecii s-au pus pe treabă.  Autostrada Aiud - Sebeș, deschisă anul acesta

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și directorul general CNAIR, Sorin Scarlat, au revenit, joi, 25 iulie 2019, pe șantierele Autostrăzii Sebeș – Turda, loturile 1 și 2. 

Conform unui comunicat remis de Ministerul Transporturilor, în cazul lotului 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda, față de situația constatată anterior acestei vizite, când se avea în vedere inclusiv rezilierea contractului din cauza mobilizării reduse și a întârzierii termenelor de execuție, Ministrul Transporturilor a fost mulțumit că lucrările, în prezent, sunt în graficul stabilit de către constructor. Acesta a subliniat că dacă vor fi mobilizați mai mulți muncitori și mai multe utilaje, este posibil ca termenul final asumat de către antreprenor să fie respectat. 

 

”Am văzut că mobilizarea este cu totul alta față de când am venit și am spus că voi rezilia contractul în acel moment. Iată că suntem în grafic, dar cu toate acestea, eu aș vrea să văd și mai mult decât atât, ca să își poată susține termenul pe care și l-au asumat. Deși ați văzut că, eu în evaluarea pe care am făcut-o pentru kilometri care vor fi deschiși la finalul acestui an, nu m-am hazardat să spun că vom finaliza acest lot, să-l putem da în trafic, la sfârșitul anului, constructorul și-a menținut acest termen inclusiv astăzi. Vreau să văd acest lucru, să fie o surpriză, suplimentar față de ce am spus la ultima conferință de presă” a precizat Răzvan Cuc. 

În ceea ce privește lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda, Ministrul Transporturilor a precizat acesta va fi dat în folosință până la sfârșitul anului. Stadiul lucrărilor pe lotul 1, al autostrăzii este de peste 70%. În cursul zilei se lucra la turnarea covorului asfaltic pe o porțiune de drum.

 

Autostrada Sebeş - Turda va avea 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul lot se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar lotul doi are o lungime de 24,3 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud. Loturile 3 şi 4 au fost dechise circulaţiei în 2018.

Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541 de milioane de de lei pentru lotul 1, de 549 de milioane pentru lotul 2, de 420 de milioane pentru lotul 3, de 470 de milioane pentru lotul 4, toate fiind finanţate din fondul de coeziune, 85%, şi de la bugetul de stat, 15%.

 

 

Comenteaza