AMENDĂ pentru investiția de câteva milioane de euro care a ars vineri. NU avea autorizaţie pentru siguranța la incendii

AMENDĂ pentru investiția de câteva milioane de euro care a ars vineri. NU avea autorizaţie pentru siguranța la incendii

Complexul turistic Biniște și cai, de lângă Salina Turda, o investiție de câteva milioane de euro, nu avea autorizaţie pentru siguranța la incendii. 

O parte din complexul turistic Biniște și cai, de lângă Salina Turda, o investiție de câteva milioane de euro, a ars vineri dimineaţa, într-un incendiu. Proprietarii sunt doi dintre cei mai bogați oameni de afaceri clujeni. Aceştia au fost amendați de către ISU Cluj pentru lipsa autorizării pentru siguranța la incendii, scrie adevarul.ro. 

Purtătorul de cuvânt al ISU, Andrei Biriș, a precizat că proprietarii complexului turistic au fost amendați cu 50.000 de lei din cauze lipsei autorizării privind securitatea la incendiu.

„Autorizarea la incendiu are mai multe etape. Înainte de începerea construirii imobilului este necesar un aviz de la ISU care atestă că proprietarii au inclus în planul construcției caracteristicile ce țin de siguranta la incendii. După obținerea avizului, se poate începe construcția. Apoi, după finalizarea construcției este necesar să se depusă documentația necesară autorizării”, a declarat Andrei Biriș, pentru Adevărul

Proprietarii, deși au început activitatea la complexul turistic, nu au depus documentația la ISU în vederea autorizării. În ceea ce privește cauza încendiului, Biriș a susținut că se va întruni o comisie care va face o cercetare mai amănunțită.

Clădirea cea mai nouă din cadrul complexului turistic de lângă Salina Turda, Biniște și cai, a fost afectată semnificativ de incendiu, dar, din fericire, toți angajații și animalele nu au avut de suferit şi au fost evacuaţi înainte de propagarea focului. 

Complexul turistic realizat cu o investiție de câteva milioane de eurocuprinde pe lângă centrul de echitație, un restaurant cu locuri de cazare: 16 căsuțe, șapte bungalow-uri și patru apartamente, plus o piscină.

Comenteaza