Amendă de până la 15.000 de lei pentru protestatarii din pădurea Hoia. Dohotaru: „Nu înțeleg cum un proprietar care a permis drumul ilegal prin pădure ia 4.000 de lei amendă, iar eu mai mult”

Amendă de până la 15.000 de lei pentru protestatarii din pădurea Hoia. Dohotaru: „Nu înțeleg cum un proprietar care a permis drumul ilegal prin pădure ia 4.000 de lei amendă, iar eu mai mult”
| Foto: Facebook.com/adi.dohotaru

Câteva sute de clujeni au protestat, sâmbătă, împotriva construcțiilor în zona Pădurii Hoia-Baciu.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Activistul Adrian Dohotaru, inițiatorul protestului, susține că au fost aproximativ 400 de clujeni la marș și toți au respectat măsurile de distanțare socială. Totuși, în urma protestului de sâmbătă, fostul deputat Adrian Dohotaru a fost anunțat că va fi amendat cu până la 15.000 de lei.

Tot activistul clujean susține că va contesta amenda și spune că nu înțelege cum un proprietar care a permis drumul ilegal prin pădure ia 4.000 de lei amendă, iar el mai mult. „Am fost câteva sute de clujeni, vreo 400, care am cerut suspendarea autorizațiilor de construire pentru ansamblurile imobiliare de lângă pădure, am cerut bariere la drumul amenajat ilegal, am cerut transformarea pădurii în arie naturală pentru a o conserva cât mai bine, deci fără mii de mașini zilnic din viitoare ansambluri care sperăm să nu fie făcute.

Sincer, din cauza condițiilor meteo nefavorabile când am anunțat evenimentul mă așteptam să fim sub 100, dar s-au purtat măști, s-a păstrat distanța socială, putem fi considerați grupuri distincte la plimbare, de aceea o să contest amenda despre care poliția m-a anunțat că poate fi până în 15.000 de lei.

Nu înțeleg cum un proprietar care a permis drumul ilegal prin pădure ia 4.000 de lei amendă, iar eu mai mult, dar voi contesta amenda. Eu aș fi pus mai mulți administratori la eveniment, haha, să împărțim amenda, dar nu știam cum cu noul facebook. Mulțumiri participanților că au spus un NU hotărât haosului imobiliar din Cluj”, a transmis acesta pe pagina sa de Facebook.

Alți participanți la protest s-au arătat solidari cu Adrian Dohotaru și au transmis că vor contribui și ei pentru a strânge suma necesară amenzii. „Contribui si eu. Nu este ok să plateasca Adi singur asta”, „Contribui și eu ! Unu pentru toți și toți pentru dreptatea Clujenilor”, „100 lei din partea mea. Îmi recunosc vinovăția. Și nu trebuie să cedăm pentru că este vorba despre viitorul nostru, despre calitatea vieții noastre”, sunt câteva dintre mesajele postate pe rețelele de socializare.

Situația creată i-a pus pe jar pe activiștii de mediu, dar și pe oamenii care locuiesc în apropiere. Acestia spun că ar fi vorba despre începutul unui proiect imobiliar ambițios și se tem că în curând fauna și flora din zonă vor avea de suferit.

Pădurea Hoia-Baciu se află la doi pași de Cluj-Napoca, pe unul dintre dealurile care înconjoară orașul și a devenit cunoscută inclusiv peste hotare. Și asta pentru că acolo ar avea loc fenomene paranormale. Dar este și o oază de liniște, unde oamenii merg să se plimbe și să se bucure de natură.

De curând insă, după cum spun activiștii de mediu, zona ar fi intrat în atenția dezvoltatorilor imobiliari. Drumul pietruit, apărut peste noapte, ar fi primul semnal de alarmă. EI susțin că va fi folosit de mașini de mare tonaj, pentru că acolo ar urma să fie ridicate blocuri, cu peste șapte sute de locuințe.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza