Foto Amendă de 60.000 de lei pentru Auchan din Cluj. Inspectorii ANPC au găsit „urechi de porc crocante” cu mâzgă și afumate incorect

Amendă de 60.000 de lei pentru Auchan din Cluj. Inspectorii ANPC au găsit „urechi de porc crocante” cu mâzgă și afumate incorect

Cele două hypermarket-uri Auchan din municipiul Cluj-Napoca au fost amendate cu 60.000 de CJPC Cluj, după ce inspectorii au găsit un produs de porc impropriu pentru consumul uman.

În urma verificării aspectelor sesizate de un grup de consumatori, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj prin CJPC Cluj a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic Auchan România SA, punct de lucru str. Al. Vaida Voievod si Bulevardul Muncii, Cluj-Napoca, în data de 03.10.2022, potrivit unui comunicat.

Ce nereguli au găsit ispectorii la magazine?

„Ca atare, doua echipe de control au verificat, în cadrul campaniei Academia Comisarilor - în care sunt implicați tinerii noștri colegi -, respectarea prevederilor legale în domeniu, la punctele de lucru menționate, fiind identificate mai multe deficiențe, după cum urmează:

Podusul „Urechi de porc crocante” producător Integra New SRL, cu data limită de consum 09.10.2022, lot 2709P2, după deschiderea ambalajelor s-a contatat faptul că prezenta un miros înțepator nespecific produsului, care avea suprafața mâzgoasă și prezenta modificări organoleptice, produsele fiind improprii consumului uman.

Etichetarea produsului nu respecta pervederile legale incidente, aferente metodei de afumare, si denumirea de „crocant”.

Ca urmare a acțiunii, echipa de control a aplicat 2 amenzi contravenționale în cuantum de 60.000 lei.

Carnea de porc de 3.500 de lei, scoasă de la vânzare

Totodată, au fost dispuse măsurile de:

oprire definitivă de la comercializare a întregului lot de produse menționat, din toata rețeaua națională, în cantitate totală de 60 kg, produse în valoare de circa 3.500 de lei.”

 

Comenteaza