News alert Alunecare de teren pe Autostrada Transilvania. Trafic restricționat  

Alunecare de teren pe Autostrada Transilvania. Trafic restricționat  

Traficul auto a fost restricționat pe Autostrada Transilvania (A3), după o alunecare de teren pe sensul de mers către municipiul Turda.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că pe secțiunea A3 Câmpia Turzii - Nădășelu, la kilometrul 57+500, pe sensul de mers către Turda, s-a produs o alunecare a pământului de pe versant pe o distanţă de aproximativ 10 metri.

La faţa locului se desfășurau lucrări pentru degajarea drumului afectat de pământ. Circulația rutieră se derula luni după amiază doar pe banda 2, cea pentru vehicule lente și banda 1 fiind restricționate temporar. Zona a fost semnalizată corespunzător.

Revenim cu detalii! 

Autostrada Transilvania urmează să aibă 415 km și patru benzi de circulație. Ea va porni de la Brașov, va străbate Podișul Transilvaniei, pe lângă Târgu-Mureș, ajungând la Cluj-Napoca Vest, după care își va continua drumul spre Ungaria, pe lângă Oradea, terminându-se la Borș, zona satului Santăul Mare și a satului maghiar Nagykereki, continuându-se în Ungaria cu autostrada M4 către Miskolc -Budapesta.

Beneficiarul proiectului este Guvernul României, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Contractul cu constructorul american Bechtel a fost semnat în 2004, pentru 2,2 miliarde de euro, dar sumele au crescut, vehiculându-se o valoare cuprinsă între 5 și 7 miliarde de euro.

Contractul cu Bechtel pentru tronsonul Suplacu de Barcău - Borș a fost reziliat în 2013, iar pentru construirea A3 a existat o pauză de finanțare, în perioada 2010 - 2014. Prima porțiune dată în folosință a fost Turda – Gilău (42 km), urmată de Câmpia Turzii – Turda (10 km și conexiunile adiacente), Gilău – Nădășelu (10 km). Din decembrie 2018 sunt circulabili 62 km din București - Ploiești, parte a A3. 

Comenteaza