Alți doi români sunt ostatici ai Hamas în Fâșia Gaza, transmite MAE

Alți doi români sunt ostatici ai Hamas în Fâșia Gaza, transmite MAE
| Foto: sursa: https://www.politico.com/

Ministerul român de Externe (MAE) a anunțat marți seara că alți doi cetățeni români, care au și cetățenie israeliană, cu domiciliul în Israel, au fost confirmați drept ostatici ai Hamas în Fâșia Gaza.

Autoritățile israeliene au informat MAE că au identificat alți doi cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Israel, care au fost luaţi ostatici în Fâșia Gaza.

„În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că autoritățile israeliene au informat ca, în urma verificărilor efectuate, alți doi cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, sunt ostatici în Fâșia Gaza”, se arată într-un comunicat al MAE.

Totodată, MAE precizează că ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa „mențin contactul cu autoritățile israeliene”.

În total, trei persoane cu dublă cetățenie - română și israeliană - sunt în acest moment deținute de Hamas în Fâșia Gaza.

Amintim că primul cetățean român ținut ostatic de Hamas a fost confirmat de către autoritățile române în urmă cu aproximativ o săptămână.

Comenteaza