Alimente expirate şi mezeluri fără etichete în magazine, înainte de Sărbători VIDEO

Alimente expirate şi mezeluri fără etichete în magazine, înainte de Sărbători VIDEO
Alimente expirate sau depozitate în condiţii insalubre, prajituri ambalate în cutii etichetate incorect sau mezeluri fără etichete. Asta au găsit inspectorii de la Protecţia Consumatorilor în magazinele alimentare pe care le-au controlat în ultimele zile dinaintea sărbătorilor de iarnă.

Într-unul dintre magazinele alimentare ispectate astăzi, angajaţii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit imediat câteva probleme. Vezi ce reproşează inspectorii OPC, în materialul video

Şi mezelurile au fost verificate de oamenii legii. Inspectorii au vrut să vadă dacă produsele din carne expuse în vitrină sunt expirate.

Atunci când vine vorba de etichete, inspectorii au găsit deficienţe la prăjituri, un produs extrem de căutat în această perioadă.

Ca să scape de amendă, comercianţii au încercat să dea vina pe producători. Teodor Prodan e administratorul unui magazin alimentar. Vezi cum se apără, în materialul video

Produse expirate se regăsesc pe mai toate rafturile magazinelor care au fost controlate de OPC. Comercianţii au primit amenzi între 2.000 şi 20.000 de lei pentru astfel de abateri.

Inspectorii OPC îi sfătuiesc pe consumatori să verifice etichetele produselor pe care le cumpără, dar să fie atenţi şi la aspectul acestora.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Florin Dan

 

Comenteaza