Activităţi în centrele Direcţiei pentru Protecţia Copilului Cluj, de 1 iunie

Activităţi în centrele Direcţiei pentru Protecţia Copilului Cluj, de 1 iunie
Numeroase activităţi dedicate copiilor au loc în centrele din cadrul Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj, în intervalul 30 mai – 1 iunie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

În municipiul Dej s-a desfăşurat în 30 mai o campanie pentru copii care au comis fapte penale şi nu răspund penal, în cadrul căreia au fost oferite informaţii despre drepturile copiilor, dar şi despre consecinţele exploatării copilului de către adult şi sancţiunile prevăzute de lege.

Tinerii Centrului de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă Gavroche vor participa la ateliere de creaţie, în Piaţa Muzeului, cei de la Centrul de Recuperare, din Mărăşti, vor participa la o „Olimpiadă sportivă", iar la centrul Luminiţa va avea loc se serie de discuţii cu privire la drepturile şi îndatoririle copilului şi ale părinţilor.

Activităţi specifice Zilei Internaţionale a Copilului, 1 iunie, vor avea loc şi în celelalte centre de pe cuprinsul judeţului, din cadrul Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, aflatăn în subordinea Consiliului Judeţean Cluj.

 

Comenteaza