Acțiune de ecologizare a lacului Tarnița în weekend / Se caută 120 de voluntari pentru echipe pe uscat şi pe apă

Acțiune de ecologizare a lacului Tarnița în weekend / Se caută 120 de voluntari pentru echipe pe uscat şi pe apă

În perioada 7-9 iulie a.c., Clubul Alpin Român Filiala Cluj derulează, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, o acțiune de igienizare a lacului Tarnița.

„În speranța că vremea va fi favorabilă, încurajăm toți cetățenii să participe la această activitate și, în acest fel, să contribuie la valorificarea unuia dintre cele mai apreciate obiective turistice din județ. Consiliul Județean s-a implicat în numeroase acțiuni ce au vizat protejarea bogățiilor naturale, promovând un comportament ecologic și responsabil", transmite Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, într-un comunicat de presă.

Sprijinul forului administrativ județean se materializează prin punerea la dispoziție a ambarcațiunilor avute în dotare, precum și prin participarea unor angajați din cadrul aparatului de specialitate. Totodată, în vederea asigurării unor condiții optime de desfășurare, evenimentul va beneficia de asistența și suportul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, aflat în subordinea Consiliului Județean.

Manifestarea presupune colectarea deșeurilor atât de pe uscat, cât și de pe apă, din caiac, canoe sau barcă, urmând a fi acoperită o zonă de peste 25 de km în jurul lacului, respectiv cca. 11 km în linie dreaptă pe luciul de apă. De asemenea, participanții vor putea lua parte și la o campanie de conștientizare a populației.

Deșeurile prezente în zona lacului afectează sănătatea cetățenilor, frumusețea zonei din care face parte și vizitatorii dornici de conectarea pură cu natura. Făcând și noi parte din categoria celor ce iubesc natura, ne implicăm în acțiuni directe de combaterea și prevenirea poluării, de educare și constientizare.

Acțiune de ecologizare a lacului Tarnița în weekend / Programul şi echipamentul necesar

"Acțiunea va necesita un număr de 120 de voluntari, vor acționa pe un contur în jurul lacului de 25 km și pe luciul de apă, pe o distanță de aproximativ 11 km în linie dreaptă. Vom fi organizați pe tronsoane în echipe pe uscat și grupe pe apă. Nu este necesară experiența anterioară la caiac/canoe, voluntarii vor beneficia de instructajul necesar. Caiacele, canoele și bărcile sunt oferite de colaboratori din turismul de aventură și agrement", transmit cei de la carcluj.ro.

Parteneri instituționali care vor asigura siguranta voluntarilor pe lac și logistica deșeurilor din/spre punctele de colectare:
 Consiliul Judetean Cluj
 Prefectura Cluj
 Salvamont-Salvaspeo Cluj
 ISU
 Primaria Marisel
 Primaria Gilau

Comenteaza