News alert Accident grav lângă Huedin, soldat cu doi morţi şi şapte răniţi

Două persoane au murit pe loc şi alte şapte persoane au fost grav rănite într-un accident dintre o dubă şi un TIR.

"Pe DN 1 Oradea – Huedin, în zona localităţii Uileacu de Criş, judeţul Bihor, un autoturism prevăzut cu 8+1 locuri s-a angajat într-o depăşire, intrând în impact frontal cu un autocamion. Coliziunea s-a soldat cu două persoane decedate şi alte şapte rănite. Circulaţia rutieră este întreruptă pe DN 1, însă se desfăşoară dirijat, deviat pe rute ocolitoare, pe drumuri judeţene, între localităţile Tileagd şi Aleşd", informează centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a făcut publice cauzele accidentului de joi dimineaţă din Uileacu de Criş. Accidentul a fost provocat de şoferul microbuzului, un bărbat în vârstă de 42 de ani din Republica Moldova (localitatea Cernoleuca, raionul Donduşeni), care a depăşit neregulamentar într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta şi a intrat în coliziune frontală cu un TIR care venea din sens opus.

Potrivit alesdonline.ro, pentru salvarea victimelor, la fața locului au fost mobilizate de urgență, cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd și al Detașamentului 1 Oradea, care au intervenit cu autospeciala de transport personal și victime multiple, o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de descarcerare ușoară,o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă de tip B2, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi trei echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Ajunși la locul producerii accidentului, pompierii militari au evacuat doi bărbați rămași încarcerați în microbuzul avariat, însă, din nefericire, cele două victime prezentau leziuni incompatibile cu viața. Echipajele medicale și pompierii paramedici au procedat la evaluarea de specialitate și acordarea îngrijirilor necesare celor șapte persoane rămase în viață, transportându-le ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea. Din cele șapte victime (șase bărbați și o femeie) transportate la spital, cu vârste cuprinse între 19 și 50 de ani, una se află în stare gravă (cod roșu medical), iar celelalte șase au suferit diferite traumatisme, contuzii și leziuni, mai informeaza alesdonline.ro.

Foto: alesdonline.ro

Comenteaza