News alert Acces INTERZIS la Cascada Vălul Miresei. Ce s-a întâmplat

Accesul la unul din obiectivele turistice din Cluj, Cascada Vălul Miresei, pentru următoarea perioadă, este închis.

''Furtuna de săptămânile trecute a contribuit la caderea majorității copacilor din zona cascadei, iar cei rămasi în picioare sunt afectați, pe rând o să cadă toți. Chiar ieri au căzut 5-6 molizi, toți peste accesul la acest obiectiv. Știm că este perioada concediilor, a vacanței, dar pentru siguranța d-voastră alegeți să o vizitați cu o altă ocazie, Cascada Vălul Miresei rămâne tot acolo. Dacă tot aveți planificată o deplasare în această zonă, avem și alte obiective turistice de interes și de o frumusețe aparte, precum Vârful Lespezi, Traseul Grotelor, Pietrele Albe, Vârful Vlădeasa, s.a.m.d. Au fost făcuți pași importanți pentru remedierea acestei situații, revenim în curând cu informații. Vă rugăm respectați recomandările noastre, vă dorim o vară cât mai frumoasă!'', transmit cei de la Salvamont Vladeasa Cluj.

Cascada Răchițele numită și Vălul Miresei este situată pe Valea Stanciului, în arealul localității Răchițele din comuna Mărgău, județul Cluj. Este una dintre cele mai frumoase cascade din România. Căderea de apă este de peste 30 m. Pe timp de iarnă peretele stâncos îngheață, fiind un excelent loc de escaladă pe gheață pentru cei pasionați de acest sport. 

O legendă veche amintește că numele cascadei vine de la faptul că demult o mireasă ar fi căzut de pe stâncile abrupte din zona unde este cascada, iar voalul ei a rămas agățat pe stânci. Acolo, nuntașii s-au oprit și au început să plângă, astfel formându-se cascada. În realitate, numele s-ar putea atribui formei cascadei care seamăna cu un voal

Comenteaza