A plecat la cules de ciuperci şi s-a pierdut în pădure. Bătrânică, salvată de poliţişti VIDEO

A plecat la cules de ciuperci şi s-a pierdut în pădure. Bătrânică, salvată de poliţişti VIDEO
Polițiștii clujeni au organizat marţi o misiune de salvare, după ce o femeie de 75 de ani s-a rătăcit într-o pădure în timpul unei ploi torenţiale.

Femeia, o locuitoare a comunei Căşeiu, plecase de dimineaţă la cules de hribi, însă s-a pierdut în pădurea din zona localităţii Rugăşeşti. Dispariţia sa a fost sesizată poliţiştilor din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej de către o vecină care, văzând că aceasta nu se mai întoarce, s-a alarmat. 

La scurt timp după, poliţiştii, alături de familia bătrânei şi de un grup de localnici, au organizat o misiune de salvare în zona montană aferentă localităţilor Rugăşeşti şi Căşeiu, care a durat aproximativ cinci ore, activităţile fiind îngreunate de ploaia abundentă şi de lăsarea întunericului.

Din fericire, acţiunea a fost încununată de succes, iar femeia a fost găsită, în stare de hipotermie, într-un desiş de vegetaţie spinoasă din pădurea situată pe raza localităţii Căşeiu. Ulterior, ea a fost transportată de un echipaj SMURD la Spitalul Municipal Dej pentru îngrijiri de specialitate.

Din informaţiile furnizate de unitatea medicală reiese că în acest moment femeia se află în afara oricărui pericol.

Comenteaza