Breaking news A murit taragotistul Dumitru Fărcaş

A murit taragotistul Dumitru Fărcaş

Celebrul taragotist clujean Dumitru Fărcaş a murit, în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 80 de ani. Anuţul a fost făcut de către primarul Clujului, Emil Boc, în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj.

Dumitru Fărcaş a murit într-un spital din Cluj, unde era internat în urma unui infarct. Directorul Casei de Cultură a Studenţilor Cluj, Flavius Milăşan, a declarat că detaliile privind înmormântarea lui Dumitru Fărcaş vor fi comunicate de familie.

În luna mai, Fărcaş a împlinit vârsta de 80 de ani, ocazie cu care preşedintele Klaus Iohannis i-a oferit Ordinul Naţional "Serviciu Credincios" în grad de cavaler.

"Am spus şi atunci, o spun şi acum şi o voi spune întotdeauna, muzica lui Dumitru Fărcaş este în ADN-ul fiecărui român. Nu se poate să nu vibrezi, la Cluj, Maramureş, Canada, SUA, Hong Kong, la talentul lui fără egal. Astăzi, toţi românii pierd un mare spirit, dar el, cu siguranţă, va rămâne pentru eternitate în ADN-ul fiecărui român şi să ne amintim de el, aşa cum ştie fiecare, prin talent, prin muzică, prin capacitatea lui de a ne face să simţim româneşte. Sincere condoleanţe familiei. Poate aducem şi noi un omagiu dacă găsim o suită din Ţara Moţilor, din ceea ce a însemnat şi înseamnă Dumitru Fărcaş", a declarat primarul Clujului, Emil Boc.

La începutul carierei sale, în 1959, Dumitru Fărcaş a făcut parte din Ansamblului Folcloric Naţional „Transilvania”, fiind membru fondator. Din anul 1970 a devenit membru al Uniunii Artiştilor Muzicieni din Elveţia. În luna mai, la a 80-a sa aniversare, Dumitru Fărcaş a fost decorat cu Ordinul Naţional “Serviciu Credincios” în grad de cavaler.

 

 

Comenteaza