Strada Dumitru Fărcaș din Cluj-Napoca. Festivalul cu același nume, în 2-4 noiembrie

Strada Dumitru Fărcaș din Cluj-Napoca. Festivalul cu același nume, în 2-4 noiembrie

Strada Cișmigiu din municipiul Cluj-Napoca poartă numele maestrului Dumitru Fărcaș. De asemenea, în zona Parcului Central din oraș, va fi amplasată o statuie a taragotistului.

"Acum în febra pregătirilor pentru ediția din acest an a FESTIVALUL DUMITRU FĂRCAȘ, o surpriză , o onoare si-o recunoștiința greu de descris prin cuvinte…Pot doar atât să mai spun: MULȚUMESC! În rest, mă copleșesc emoțiile. Mulțumesc din suflet Municipiul Cluj-Napoca, Dlui Primar Emil Boc, tuturor Clujenilor care l-au iubit și respectat pe tata tot la fel de mult cum a iubit tata publicul clujean și aceast minunat oras al culturii și educației românești. Nu in ultimul rând îi mulțumesc dragului meu prieten Rareș Harmath care a surprins exact acest moment memorabil. Cu drag și profundă recunoștință'', Andreea Fărcaș. 

Din noiembrie 2019, Casa de Cultură a Studenților (CCS) din Cluj-Napoca poartă numele marelui taragotist Dumitru Fărcaș (12 mai 1938, Groși, Maramureș –  7 august 2018, Cluj-Napoca). 

Din 2013, municipiul Cluj-Napoca găzduiește Festivalul-concurs „Taragotul de Aur”, desfășurat la Casa de Cultură a Studenților, eveniment ce reprezintă un omagiu adus artistului Dumitru Fărcaș, una dintre cele mai reprezentative personalităţi ale vieţii cultural-artistice clujene şi o emblemă a luptei pentru conservarea şi valorificarea folclorului tradiţional românesc.

În perioada 2 - 4 noiembrie 2023, va abea loc cea de-a cincea ediție a Festivalului Dumitru Fărcaș, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.  MAI MULTE AICI!

Etichete
Comenteaza