A început evacuarea romilor de pe strada Coastei FOTO VIDEO

A început evacuarea romilor de pe strada Coastei FOTO VIDEO
Poliţia comunitară, în frunte cu şeful Minodora Fritea, alături de echipaje ale Jandarmeriei, au împânzit zona străzii Coastei, încă de la ora 6.
Fritea a început negocierile cu preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi, secretarul de stat Ilie Dincă. Acesta a venit la Cluj pentru a-i ajuta pe romii care locuiesc ilegal în cocioabele de pe strada Coastei.

Aceştia au refuzat iniţial să-şi părăsească locuinţele improvizate şi să se mute aşa cum le oferă reprezentanţii Primăriei, în locuinţele modulare din apropierea rampei de gunoi Pata Rât.

„Cât a fost vara de lungă nu aţi putut veni şi vreţi să ne mutaţi acum pe frigul ăsta, cu copiii. De ce acum, înainte de sărbători? Mai lăsaţi-ne până în primăvară”, a spus unul dintre romi.

După îndelungi negocieri şi după ce reprezentanţii Primăriei le-au arătat romilor contractele pentru noile locuinţe modulare, în jurul orei 10:00, romii au fost de acord să intre camioanele aduse de poliţia locală pentru transportul lucrurilor din locuinţe. Aici au fost aduse şi autobuze pentru transportul romilor la locuinţele de pe strada Cantonului.

Romii au scos frigidere, aragaze, butelii, calculatoare, televizoare, inclusiv plasme.

„Este un abuz din partea Primăriei, există o lege care spune că între 1 decembrie – 1 martie nu au voie să fie evacuaţi. Vom ataca în instanţa de contencios administrativ ordinul primarului”, a spus preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi, Ilie Dincă.
Foto Ioana Tohat
Comenteaza