Update A fost prins piromanul care a dat foc la opt mașini. Cine este incendiatorul

A fost prins piromanul care a dat foc la opt mașini. Cine este incendiatorul

Poliţiştii au reţinut un bărbat de 45 de ani, din Bucureşti, suspectat că a incendiat opt maşini. Bărbatul a fost prins la o săptămână de la incendiere. În acest interval, Poliţia Capitalei a cerut sprijinul populaţiei pentru identificarea suspectului.

Poliţia Capitalei a cerut, după cinci zile, sprijinul populaţiei pentru identificarea principalului suspect, furnizând imagini cu acesta. Bărbatul este acuzat de distrugere calificată prin incendiere. Şeful Poliţiei Sector 1, comisarul şef Ionuţ Dana, a declarat că a durat atât de mult pentru ca imaginile să fie date publicităţii pentru că au fost vizualizate 200 de camere de supraveghere.

"A durat cinci zile până cand noi am considerat că este necesar să publicam imaginile, deoarece am selectat cele mai multe imagini care prezintă trăsaturile şi fizionomia bărbatului cât şi celelalte elemente de vestimentaţie. Au fost audiaţi si martori care au intrat în contact cu acest bărbat.

A fost necesar să vizionăm imagini ridicate de la aproximativ 200 de camere de supraveghere. În paralel cu vizionarea imaginilor, colegii mei de la Sectorul 1 au efectuat foarte multe investigaţii, nu doar în zona comiterii incendiilor, ci în toata zona Sectorului 1, unde credem noi că această persoană, bărbat, s-a deplasat atât înainte cât şi după comiterea faptei", a declarat Ionuţ Dana.

Cele trei incendii s-au produs sâmbătă seară, în 31 martie, în mai puţin de o oră, fiind afectate în total opt maşini. Primul incendiu a fost anunţat la 112 sâmbătă, în jurul orei 23:00, pe strada Gala Galaction, unde pompierii au găsit trei maşini care ardeau, un al patrulea autoturism fiind doar afectat de căldura degajată.

Imediat a fost anunţat un incendiu similar pe strada Petru Rareş, unde a fost identificat un autoturism distrus în proporţie destul de mare. O a doua maşină parcată pe această stradă era afectată în partea frontală. Cel de-al treilea incendiu s-a produs pe strada Nicolae Ionescu, la două maşini care ardeau cu flacară, pe o suprafaţă de 80% din caroserie.

A fost văzut și înainte, și după incendiu

”Autorul incendierilor a fost prins și reținut pentru 24 de ore. A fost un caz deosebit de greu. Au fost implicați 40 de polițiști din poliția judiciară, toți polițiștii de ordine publică din Poliția Capitalei, cărora le-au fost transmise toate datele. Nu există o legătură între el și proprietarii autoturismelor incendiate, a recunoscut toate faptele, nu a mai săvârșit astfel de acte în trecut. Polițiștii au vizionat peste 300 de ore de imagini. 

Au fost audiate peste 30 de persoane, au fost conduse la secție mai multe persoane care semănau cu autorul acestor infracțiuni, am beneficiat de sprijinul unor martori carte l-au văzut pe autor și înainte de incendiu. Vreau să transmit un mesaj de mulțumire atât pentru cetățenii care ne-au ajutat, cât și pentru presă. Am avut martori care l-au văzut înainte și după incendiu. 

Autorul este un conducător auto profesionist. Are permisul de conducere suspendat. A fost depistat în trafic conducând o mașină cu numere expirate. Are copii, nu este căsătorit. Probabil și de aici a degenerat tot comportamentul lui. El va fi propus pentru arestare preventivă. Toată activitățile au fost coordonate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. 

E un caz dificil, nu putem să spunem că această persoană este un piroman. Noi îi asigurăm pe cetățenii din București nu au fost în pericol. Ne-am luat măsuri suplimentare în aceste zile în anumite zone. Aș putea spune că prezintă tulburări în ceea ce privește comportamentul lui. Noi credem că este un caz izolat” a fost prima declarație din partea Poliției Capitalei. 

Comenteaza