85 de infracţiuni legate de traficul şi consumul de droguri în a treia zi a festivalului Electric Castle

85 de infracţiuni legate de traficul şi consumul de droguri în a treia zi a festivalului Electric Castle

Jandarmii și polițiștii clujeni au constatat 85 de infracţiuni legate de traficul şi consumul de droguri în cea de-a  treia zi a Festivalului Electric Castle de la Bonțida.

Potrivit unui comunicat comun al Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca, al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj şi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, ultima zi a festivalului EC_Special Bonțida s-a încheiat fără a fi înregistrate evenimente deosebite.    

În urma acțiunilor de prevenire și de combatere desfășurate de jandarmi și polițiști au fost constatate în total 85 de infracțiuni.

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au constatat un număr de 42 infracțiuni care vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și 6 sancțiuni contravenționale aplicate la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au constatat 43 fapte penale care vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Pe linie contravențională, polițiștii au aplicat 82 sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale legislaţiei rutiere în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002, cât și  pentru încălcări ale O.U.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea, ca măsuri complementare, au fost reținute 36 permise de conducere.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj a monitorizat tipurile de risc aflate în domeniul de competență pe timpul desfășurării festivalului de muzică și a asigurat răspunsul operativ în cazul situațiilor de urgență. 

Astfel, personalul ISU și SMURD Cluj a acordat prim ajutor calificat și asistență medicală de urgență unui număr de 125 de persoane, nu au fost transportate persoane la unitățile spitalicești.

Activitățile pentru asigurarea ordinii publice și de control, cât şi cele pentru prevenirea situațiilor de urgență vor continua și în zilele următoare, în centrul orașului Cluj-Napoca, unde se mută festivalul Electric Castle, astfel încât participanții să fie în siguranță.

Comenteaza