64 de şoferi au rămas fără permis şi aproape 500 au fost amendaţi de poliţiştii clujeni în minivacanţa de Ziua Naţională

64 de şoferi au rămas fără permis şi aproape 500 au fost amendaţi de poliţiştii clujeni în minivacanţa de Ziua Naţională
| Foto: https://www.infocs.ro/

Între 30 noiembrie şi 3 decembrie poliţiştii clujeni nu au avut vacanţă. Ne-au păzit de infractori, au ridicat permise auto şi au împărţit sute de amenzi.

"În perioada minivacanței, respectiv 30 noiembrie - 3 decembrie, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au acționat pe linia prevenirii și descurajării comiterii de fapte antisociale, contravenții sau infracțiuni, fie că vorbim de cele săvârșite asupra persoanelor sau patrimoniului, fie de cele săvârșite la regimul circulației pe drumurile publice.

Menționăm în primul rând că în această perioadă, la nivelul județului, nu au fost înregistrate evenimente care să afecteze grav ordinea și siguranța publică.

În total, în intervalul de timp menționat au fost înregistrate 292 de intervenții la evenimente, dintre care 248 semnalate prin apel 112. În acest context, polițiștii au constatat și aplicat la nivelul județului 498 de sancțiuni contravenționale, dintre care 352 la regimul rutier, în valoare totală de peste 250.000 de lei.

O atenție deosebită a fost acordată evenimentelor și manifestărilor publice din fiecare municipiu sau localitate. Spre exemplu, în municipiul Cluj-Napoca polițiștii au asigurat măsuri de ordine și siguranță publică la aproximativ 20 de evenimente de amploare, dintre care menționăm Târgul de Crăciun din Piața Unirii, Târgul de Iarnă de la Sala Sporturilor „Horia Demian”, evenimentele cultural-artistice prilejuite de Ziua Națională a României sau cele derulate în Sala Polivalentă „BT Arena”.

Zilnic au fost organizate acțiuni în scopul creșterii gradului de siguranță rutieră și prevenirii accidentelor grave. Astfel, polițiștii au constatat 18 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și au reținut 64 de permise de conducere, cele mai multe fiind reținute pentru încălcarea regimului legal de viteză, respectiv 32 de permise de conducere, 8 pentru conducerea sub influența alcoolului, iar restul pentru alte abateri. De asemenea, în cazul unor nereguli identificate privind starea tehnică a autovehiculelor, polițiștii au dispus reținerea a 18 certificate de înmatriculare.

În contextul sezonului rece, aducem în atenția conducătorilor auto câteva recomandări pentru siguranța în trafic, respectiv să verifice în permanență starea tehnică a vehiculului înainte de a pleca la drum, să utilizeze echipamente corespuzătoare de iarnă pentru autovehicul în conformitate cu prevederile legale, să  utilizeze  corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, sistemul de climatizare-dezaburire pentru a putea fi atenți la trafic, să verifice echipamentul de prim ajutor, să circule cu atenție și să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere, astfel încât orice pericol să poată fi evitat.

În final, dorim să adresăm un mesaj de mulțumire cetățenilor pentru colaborarea și sprijinul acordat în menținerea unei mediu stabil și fundamentarea unei comunități solide.", a transmis IPJ Cluj. 

Comenteaza