40 de poliţişti şi jandarmi descind la 3 case din Sânpaul după furturi din case de vacanţă

40 de poliţişti şi jandarmi descind la 3 case din Sânpaul după furturi din case de vacanţă
Trei suspecţi de furt calificat au fost reţinuţi în urma unor percheziţii în comuna Sânpaul.

Poliţiştii din Baciu au efectuat vineri trei percheziţii domiciliare, pentru că aveau indicii despre existenţa unor bunuri provenite în urma comiterii unor furturi. Aceştia au descins în Sânpaul la domiciliul lui Daniel M. (39 ani), Jiga M. (46 ani) şi Mircea S. (41 ani), toţi cu antecedente penale.

În urma acţiunilor poliţiştilor au fost identificate şi ridicate pentru cercetări mai multe bunuri, respectiv un cuptor cu microunde, un flex, o maşină de găurit şi alte unelte şi accesorii de la diferite aparate, bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată. Din verificările ulterioare, poliţiştii au stabilit că unele bunuri găsite au fost sustrase de cei trei suspecţi, în noaptea de 11 spre 12 ianuarie, din mai multe case de vacanţă de pe raza comunei Baciu.

Prejudiciul de aproximativ 1.500 lei a fost recuperat parţial. Împotriva suspecţilor s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat; totodată, aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore iar ieri Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a dispus luarea măsurii de obligare de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 zile.


La descinderi au participat 21 de poliţişti şi 21 de lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

Comenteaza