25 de ani de la Revoluţia din 1989, comemoraţi cu fast la Cluj. Programul manifestărilor

25 de ani de la Revoluţia din 1989, comemoraţi cu fast la Cluj. Programul manifestărilor
Trecerea unui sfert de veac de la Revoluţia din 1989 va fi marcată de autorităţile locale printr-o serie de manifestări ce vor avea loc în acest sfârşit de săptămână.

Evenimentele organizate în acest sens încep sâmbătă, de la ora 11:00, odată cu ceremonia de dezvelire şi sfinţire a plăcii comemorative de pe imobilul din strada Eroilor nr. 2, realizată pentru cinstirea eroilor din 1989 de Primăria Cluj-Napoca.

Duminică este rândul Prefecturii Cluj să desfăşoare mai multe activităţi, prima dintre ele fiind adunarea de lângă Astoria de la ora 10:00. În cadrul ei, se va oficia o slujbă religioasă şi se vor depune coroane şi jerbe de flori.

Jumătate de oră mai târziu, participanţii vor porni de pe strada Regele Ferdinand în "marşul comemorării". În Piaţa Unirii vor face o scurtă oprire pentru a asculta o slujbă de pomenire şi pentru a depune de coroane de flori la Monumentul „Stâlpi împuşcaţi". După finalizarea acestui moment, îşi vor continua deplasarea pe Bdul Eroilor, Piaţa Ştefan cel Mare şi Calea Turzii, pentru ca într-un final să ajungă la Cimitirul Eroilor.

Manifestările se continuă la Cimitirul Eroilor, unde al 12:15 va avea loc principala slujbă religioasă şi se vor depune coroane şi jerbe de flori, iar în timpul intonării „Imnului Eroilor", va defila Garda militară de onoare.

Concomitent cu marşul, între 10:30 şi 11:00 vor avea loc depuneri de jerbe de flori în Piaţa Mărăşti, la Troiţă, şi pe strada Moţilor nr. 102, în zona Fabricii de Bere.

De asemenea, la cimitirul din cartierul Mănăştur va avea loc o slujbă religioasă, însoţită de  depuneri de jerbe de flori la mormintele eroilor revoluţiei.

Comenteaza