12 mașini blocate în zăpădă pe drumuri închise din județul Cluj

12 mașini blocate în zăpădă pe drumuri închise din județul Cluj
| Foto: Facebook - CERT Rescue

12 mașini au rămas blocate în zăpadă în apropierea localității Măguri, comuna Maguri-Răcătău (jud. Cluj), sâmbătă seara. Drumul era închis circulației, iar voluntarii au intervenit cu autovehicule de teren.

„În jurul orei 18.00 a fost semnalat prin apel 112 faptul că pe drumul DJ107 T, în apropierea localității Măguri, comuna Maguri-Răcătău, se află blocate 12 autovehicule din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Drumul respectiv este închis circulației publice, fiind amplasat indicator în acest sens. La fața locului intervin echipaje de voluntari cu autovehicule de teren. Din fericire, nu au fost raportate victime” a transmis IPJ Cluj

Rcomandări pentru a nu rămâne bocați în zăpadă iarna

„Pentru a preîntâmpina evenimente neplăcute, polițiștii transmit conducătorilor auto să respecte următoarele recomandări: înainte de a pleca la drum să se informeze cu privire la condițiile meteorologice și cu privire la starea drumurilor; să verifice starea tehnică a autovehiculului și să se asigure că acesta este echipat corespunzător; pentru a putea circula pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei autovehiculul trebuie să fie echipat cu anvelope de iarnă”, a mai transmis IPJ Cluj.

Comenteaza