1.000 de pachete de Paște, distribuite copiilor săraci din satele Clujului

1.000 de pachete de Paște, distribuite copiilor săraci din satele Clujului

Fundația World Vision România (WVR) a distribuit deja pachete de ajutor pentru 3.800 dintre cele mai vulnerabile persoane înainte de sărbătorile de Paşte. 1.000 de pachete au ajuns la familiile sărace din comunitățile rurale din județul Cluj.

“Orice ajutor ne prinde bine acum, suntem toți închiși în case, nu putem merge la muncă și nici nu am avea cu cine să lăsăm copiii, mai ales acum, că nu merg la școală. Mai facem una-alta pe lângă casă, dar când se termină proviziile ce facem? Mulțumim că v-ați gândit la noi” a spus Iuliana, o mamă cu patru copii din comuna Mociu, judeţul Cluj.

WVR a desfășurat în ultimele săptămâni, în comunitățile în care activează organizația, şi o serie de acțiuni de informare cu privire la epidemia de coronavirus, riscurile infecției și măsurile necesare pentru a ne proteja. 7.250 de părinţi şi copii din mediul rural au luat parte la această campanie.

“În familiile cu copii din mediul rural, riscul de sărăcie era de 42,5% în condițiile în care România nu se confrunta cu problema pandemiei. Această situație s-ar putea înrăutăți în lunile care urmează. Proiectele WVR le asigură cele necesare familiilor și copiilor ce trăiesc într-unele dintre cele mai sărace comune și sate, în aceste momente în care singura sursă de venit, pentru mulţi, sunt ajutoarele sociale”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv al Fundaţiei WVR.

De la începutul pandemiei, WVR a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a interveni de urgenţă cu ajutorul necesar pentru cei peste 14.000 de copiii şi 7.000 de familii care fac parte din programele sale. Este în continuare mare nevoie de donaţii pentru familiile de la sate.

WVR este o organizaţie care desfaşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. În 30 de ani de prezenţă în România, a ajutat 500.000 de copii şi adulţi, în opt judeţe.   

Comenteaza