10 ani de închisoare pentru Sorin Ovidiu Vîntu

10 ani de închisoare pentru Sorin Ovidiu Vîntu
Omul de afaceri riscă să petreacă încă un deceniu din viaţă la puşcărie alături de Liviu Luca, condamnat la rândul său, decizia nefiind definitivă.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca au fost condamnaţi, marţi, de către Tribunalul Bucureşti la 10 ani şi 6 luni de închisoare cu executare şi, respectiv, 10 ani de închisoare cu executare în dosarul în care au fost acuzaţi de spălare de bani şi delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA, prejudiciul fiind stabilit la peste 12 milioane de euro.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) arătau, la data trimiterii rechizitoriului în instanţă, că în perioada 2005 - 2006, Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan au constituit un grup infracţional organizat ce a avut drept scop iniţial obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA, prin delapidarea acesteia, relatează mediafax.ro.

Planul infracţional al grupării s-a derulat în mai multe etape şi a vizat implicarea offshore-ului Elbahold Ltd, controlat iniţial de Vîntu şi ulterior de Luca, care a participat la majorarea de capital social al SC PSV Company SA, ce a dus la diminuarea de la 50 la 25 la sută a acţiunilor Asociaţiei Salariaţilor Petromservice. 

Sorin Ovidiu Vîntu nu se află la prima condamnare. În dosarul privind şantajarea lui Sebastian Ghiţă, omul de afaceri a fost condamnat la un an de închisoare, iar în cel privind favorizarea lui Nicolae Popa, legat de FNI, a primit, în final, doi ani de închisoare.

În urma acestor condamnări, Sorin Ovidiu Vîntu a stat în penitenciar din iunie 2012 până în mai 2013 şi încă aproape zece luni în 2014, fiind eliberat condiţionat din penitenciar în 19 noiembrie 2014, iar în 22 iulie 2016 fiind reîncarcerat.

 

 

Comenteaza