Lucrările la podul ce trece autostrada peste Someş reintră în linie dreaptă FOTO

Lucrările la podul ce trece autostrada peste Someş reintră în linie dreaptă FOTO
Se pare că neînţelegirele constructorului cu statul român iau sfârşit, în urma predării amplasamentului pentru canalul Someșul Mic. CNAIR va trebui să plătească despăgubiri de 2 milioane de lei către Electrica, pe perioada lucrărilor.

"Astăzi se va încheia procesul de predare-primire a amplasamentului pentru Canalul Șomeșul Mic de la Gilău (lângă Cluj-Napoca), acolo unde constructorul ciotului de autostradă de 766 de metri trebuie să execute cele 4 pile ale podului poziționate în canal", transmit reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Acest mini-segment va conecta "muzeul" Gilău-Nădășelu (8,7 km) de restul autostrăzii A3 până la Câmpia Turzii.

"Predarea amplasamentului către constructor (Tirrena Scavi) era un pas critic, absolut necesar a fi trecut în luna ianuarie, pentru a se putea respecta termenul contractual (sfârșit de august 2018) pentru finalizarea podului și, implicit, deschiderea traficului pe lotul Gilău-Nădășelu care este gata încă din noiembrie 2017.

Din informațiile neoficiale pe care le avem la această oră, despăgubirile ce vor trebui plătite de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere către Hidroelectrica (aferente perioadei de 6 luni cât timp canalul va fi închis) se ridică în jurul sumei de 2 milioane de euro.
Așa cum se vede din pozele surprinse miercuri, canalul este deja drenat. Constructorul va începe spargerea pereului imediat, iar de săptămâna viitoare ar trebui să vedem execuția primilor piloți forați", punctează ONG-ul de infrastructură. 

În momentul de faţă, şantierul este în grafic și există șanse bune ca podul/viaductul și lotul-muzeu alăturat să fie inaugurate în luna septembrie 2018.

Comenteaza