Vasile Mitrea revine în ZIUA de CLUJ

Vasile Mitrea revine în ZIUA de CLUJ
Cunoscutul arhitect clujean Vasile Mitrea se întoarce în paginile ziarului ZIUA de CLUJ şi pe website-ul ziuadecj.ro.

Autor în trecut a unor articole despre urbanism în ZIUA de CLUJ, cunoscutul arhitect Vasile Mitrea a decis să revină în paginile ziarului. Mitrea pregăteşte o serie de articole despre direcţia în care merge oraşul. Astăzi, arhitectul publică prima sa opiniei, „Iarăşi despre spaţiile verzi", în care vorbeşte despre sacrificarea parcurilor oraşului în anii post-revoluţionari.

Născut în 1935, Vasile Mitrea este semnatarul proiectelor care au pus baza cartierelor Grigorescu şi Gheorgheni, din Cluj-Napoca. Tot pe planşa sa au căpătat formă clădiri de referinţă ale oraşului, precum Facultatea de Medicină Veterinară, Policlinica Universitară de pe Moţilor (actualmente Centrul de Diagnostic şi Tratament), sediul Facultăţii de Arhitectură din Zorilor sau sediul central al Poştei (clădirea telefoanelor).

Mitrea rămâne un reprezentant extrem de activ al breslei arhitecţilor, chiar şi la peste 80 de ani. El este în continuare cadru universitar, membru în Comisia Naţională a Monumentelor Istorice, dar şi în alte organizaţii şi comisii de specialitate.

Episodul I: Iarăşi despre spaţiile verzi

Etichete
Comenteaza