Cafenea pentru Florin Piersic. Ce decizie au luat autorităţile

Cafenea pentru Florin Piersic. Ce decizie au luat autorităţile
La începulul lunii, Florin Piersic îi cerea primarului Emil Boc să îl ajute să preia cafeneaua care funcţionează în incinta cinematografului din Piața Mihai Viteazul şi care i-ar fi fost promisă în urmă cu aproape cinci ani. Acum, municipalitatea demarează procedurile legale pentru a-i îndeplini dorinţa.

Primăria Cluj-Napoca a iniţiat, în această săptămână, demersul de a prelua în proprietate cinematograful "Florin Piersic". Astfel, marele actor al cărui nume îl poartă cinematograful ar putea să-şi vadă visul îndeplinit cu ochii: să aibă o cafenea culturală în incinta locaţiei.

"A fost o discuţie publică pe marginea acestui subiect şi ieri am semnat hârtia adresată RADEF Bucureşti, adică Regiei de Administrare Film România, prin care am solicitat predarea în properietate Primăriei Municipiului Cluj-Napoca a cinematografului Republica şi asta va însemna că ne vom putea duce la capăt proiectul prin care un actor extraordinar şi un om cu care ne mândrim în ţară, în străinătate, peste tot, Florin Piersic, va putea avea şansa unei cafenele culturale sau a unei forme prin care să punem în valoare prestigiul, valoarea artistică şi performanţele lui Florin Piersic pentru clujeni, pentru vizitatori, pentru turişti, pentru toată lumea.

În momentul în care noi vom fi proprietarii cinematografului, evident că atunci vom putea să trecem şi la această etapă aşteptată de clujeni şi meritată, mai ales că marele actor se apropie de împlinirea vârstei de 80 de ani şi cred că ar fi un gest extraordinar pentru a-l sărbători", a declarat primarul Emil Boc, la Napoca FM.

Piersic i-a cerut, la începutul acestei luni, primarului Emil Boc să îl ajute să preia cafeneaua care funcţionează în cinematograf. În anul 2011, vechiul cinematograf Republica a fost modernizat, după o investiţie de aproape un milion de lei, fiind inaugurat sub o nouă denumire, „Florin Piersic", chiar de ziua actorului, în 27 ianuarie.

Potrivit unor apropiaţi ai artistului, primarul de atunci, Sorin Apostu, i-ar fi promis că îi va oferi spaţiul de la intrarea în cinematograf pentru a înfiinţa o cafenea. Ulterior, însă, spaţiul a fost preluat de o altă societate privată, unde asociaţi erau doi clujeni, apropiaţi ai edilului. Cinematograful şi spaţiul unde a fost amenajată cafeneaua aparţin RADEF, care, potrivit autorităţilor, decide cui închiriază spaţiile din cinematograf.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza