Video Elevii care au creat primul network de dockless e-bike sharing din ţară, premiați la Gala "10 pentru Cluj"

Elevii care au creat primul network de dockless e-bike sharing din ţară, premiați la Gala "10 pentru Cluj"
| Foto: Facebook/Academia DpIT

Elevii clujeni care au creat aplicația prin care se pot închiria instant biciclete din orice parte a orașului, pentru evitarea poluării și un trafic mai fluid, au fost premiați de Primăria Cluj-Napoca la Gala "10 pentru Cluj".

Dash E-Rides a primit încă o recunoaştere. Aplicaţia elevilor clujeni, câştigătoare a premiului I la Gala "Descoperă-ţi pasiunea în IT" din acest an a fost distinsă şi la Gala "10 pentru Cluj", organizată de Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Totodată, elevul Mihai Bogdan Deaconu, membru al aceleiaşi echipe, a fost recompensat şi cu titlul de "Ambasador pentru Cluj".

"Echipa 6pack, realizatoare a aplicaţiei câştigătoare, este alcătuită din elevii clujeni Andrada Ioana Bărbos, Andrei Petru Cherecheş, Mihai Bogdan Deaconu, Luca Emil Olteanu, Darius Mihai Timar şi Marc Aurelius Vana. Mentor în perioada de practică inclusă în curricula programului Academia DpIT le-a fost Elena Bunciu de la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj.

Aplicaţia Dash E-Rides se doreşte un partener de business în lupta cu timpul, banii şi poluarea, contribuind la transportul verde şi fluidizarea traficului.

Premiul, oferit de europarlamentarul Daniel Buda, constă într-o excursie în Bruxelles şi o vizită la Parlamentul European pentru toţi membrii echipei.

În plus, elevul Mihai Bogdan Deaconu, membru în echipa câştigătoare, a fost recompensat şi cu titlul de "Ambasador pentru Cluj", distincţie oferită pentru modul în care a făcut Clujul cunoscut în lume.

"Suntem bucuroşi că munca, ideile inovative şi realizările acestor copii minunaţi au primit o nouă recunoaştere. Aceasta li se datorează, în egală măsură, şi dedicării celor peste 100 de colegi colaboratori din mediul IT, şcolar şi academic, precum şi efortului depus de colegii voluntari din echipa de organizare a programului, alături de mentorii şi trainerii care i-au sprijinit şi îndrumat pentru a ajunge la asemenea reuşite.

Suntem cu adevărat mândri şi avem încă un motiv în plus să continuăm să îi susţinem pe cei care contribuie astfel la viitorul comunităţii noastre şi a societăţii, în general!", declară Liliana Ştefan-Cazacu, Preşedintele Asociaţiei "Descoperă-ţi pasiunea în IT", organizator al programului.

Elevii au obţinut acest premiu pe baza rezultatelor şi muncii lor din cadrul programului Academia DpIT organizat de Asociaţia "Descoperă-ţi pasiunea în IT", se arată într-un comunicat al Academiei DpIT, transmis Agerpres.

Gala de excelenţă „10 pentru Cluj” se află la cea de a 14-a ediție și este organizată de Primăria şi Consiliul local Cluj-Napoca cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, al mediului de afaceri clujean și instituţiilor reprezentative la nivel local și european - Parlamentul European.

Comenteaza