Vor să ajungă la catedre, dar iau nota 1 la "titularizare"

Vor să ajungă la catedre, dar iau nota 1 la
În total, 155 de profesori clujeni sunt nemulţumiţi de rezultatele probei scrise de la concursul de titularizare şi au făcut contestaţii. 14 dintre profesorii clujeni au obţinut note de 1 la Română, Matematică şi Istorie.

Dascălii au depus 100 de contestaţii în prima zi după aflarea rezultatelor concursului de titularizare, iar ieri încă 55 de nemulţumiţi au atacat notele primite. Profesorii clujeni au obţinut 14 note de 1 la Matematică, Fizică, Limba Română şi Istorie. 60% din posturile titularizabile din Cluj sunt pentru Educatori şi Învăţători.

"În prima zi au fost depuse 100 de contestaţii. Avem contestaţii la aproape toate materiile. Sunt note şi sub 5, dar avem şi contestaţii ale notelor de 7 şi 8. Fiecare şi-a depus contestaţia cum a simţit. În total avem 155 de contestaţii", a spus, pentru ZIUA de CLUJ, inspectorul adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Mariana Pop.

Din cele 98 de posturi titularizabile disponibile în judeţul Cluj, 60 sunt pentru învăţători şi educatoare. 21 de posturi titularizabile de profesori sunt în mediul urban, din care cele mai multe sunt la Educaţie Fizică, respectiv 6. În Cluj există un singur post titularizabil la Fizică, în comuna Ceanu Mare.La Matematică sunt două posturi, unul la Colegiul Naţional "George Coşbuc" din Cluj-Napoca şi altul la Beliş. Profesorii care au optat pentru Limba şi Literatura Română pot să se titularizeze la Colegiul Tehnic "Ioan Raţiu" din Turda, la Liceul Tehnologic "Someş" din Dej, sau la Şcoala "Ady Endre" din Sâncraiu. Limba Franceză oferă 3 catedre titularizabile: una la Şcoala Profesională din Turda, alta în Tritenii de Jos şi ultima la Şcoala Gimnazială din Frata. Pentru Limba Engleză, profesorii clujeni au locuri disponibile la şcolile gimnaziale din comunele Geaca, Floreşti, dar şi în Cluj-Napoca: la Liceul "Janos Zsigmond" şi la Şcoala Gimnazială "Constantin Brâncuşi". La disciplina Istorie există un sigur post titularizabil, la Liceul Adventist Maranatha.

Datele arătau că, înainte de contestaţii, 700 de profesori au obţinut note peste 7 la proba scrisă. Ei concurează pe 98 de posturi în Cluj. Potrivit metodologiei, doar profesorii care au obţinut note peste 7 la examenul de titularizare vor putea concura pentru un post în sistem. La repartizări, va conta şi media obţinută de dascăli la probele practice - inspecţiile şcolare. 134 de profesori au obţinut note între 9 şi 10 la proba scrisă. La concursul organizat în judeţul Cluj s-au prezentat 1.232 de concurenţi. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate mâine.

Clujul, cu 44% din candidaţi picaţi la proba scrisă a concursului de Titularizare, se află în topul celor mai bune rezultate, cu cel mai ridicat procent al notelor peste 7 din ţară (56,82%).

148 de candidaţi au obţinut note între 1 şi 4,99 la proba scrisă a concursului de Titularizare.

Cele mai mici note la titularizare

  • l Istorie - 1.00 - un candidat din Dej şi 1.90 nota altui concurent din Floreşti
  • l Limba Română - 1.40 - un candidat de la Câmpia Turzii, 1.55 un concurent din Rogojel şi 2 note de 1.80, o notă de 2.50, alta de 2.70 şi una de 2.90
  • l Matematică - 1.40 - un candidat din Rogojel, 1.95 un concurent din Cluj-Napoca şi 2.95 un profesor din Cluj-Napoca
  • l Economie - 1.30 - un candidat din Nireş
  • l Fizică - 1.20 - un candidat din Cluj-Napoca
  • l Engleză - 1.41, un candidat din Dej, 1.67 un candidat din Cluj-Napoca
  • l Muzică - 1.80 - un concurent din Baciu
  • l Kinetoterapie - o notă de 1.80
Etichete
Comenteaza