UTCN modernizeaza campusul din Observator: camin nou, piste de alergare si zone de odihna, plus o caldire de servicii publice

UTCN modernizeaza campusul din Observator: camin nou, piste de alergare si zone de odihna, plus o caldire de servicii publice

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca isi modernizeaza campusul studentesc din Observator.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică, în conformitate cu prevederile Legii 52/2003 privind consultarea publică și transparența decizională referitoare la proiectul de Hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – Dezvoltare complex studențesc ,,Observator”, str. Observatorului nr. 32-36.

Conform documentatiilor, PUZ reglementeaza o zona de 3.9 ha, in vederea ameliorarii functionarii campusul universitar, prin construirea unui nou camin studentesc, amenajarea de spatii de sport, odihna si recreere, amanjare piste de alergare, locuri stationare de biciclete si punct gosposaresc pe patru fractii si instituire subzona de institutii de servicii si interes public. Pentru caminele vechi se mentine regimul actula de inaltime, insa este permisa supraetajarea cu un nivel, folosind structuri usoare. Pentru caminul nou, regimul maxim admis este de 1-3S+P+5E. Se mentin caile de acces existente, dar aleile vor fi reorganizate. Parcarile se vor face la sol sau subsol, fara a parca in interiorul cvartalelor, in spatele caminelor. Pentru zona de institutii de servicii si interes public (invatmanat si cercetare, cultura sau cantina), regimul maxim admis este de 1-3S+P+10E, cu aceleasi indicatii pentru accese si parcari. Acest proiect va fi reglementat printr-un PUD ulterior.

Etapa consultării publice are loc în perioada  6 – 20 mai 2021. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.

Comenteaza