Universitatea Tehnică își mută cursurile și examenele pe internet

Universitatea Tehnică își mută cursurile și examenele pe internet

Toate activităţile Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) au trecut în mediul online, examenele de admitere, de finalizare de studii şi cele aferente semestrului II, a declarat Mirela Boţan, purtătorul de cuvânt al instituției.

Conducerea UTCN a decis, printr-o hotărâre a consiliului de administraţie, ca toţi acei studenţi care susţin examenele online aferente semestrului II să completeze o declaraţie de onestitate, prin care se angajează că nu vor frauda examenul în cauză, conform Radio Cluj.

“Nu există un control deplin asupra acestor lucruri; dar odată ce li s-a pus în vedere, este un act de moralitate de care ei trebuie să ia cunoştinţă şi să evite astfel de situaţii. Despre declaraţia de onestitate vorbim doar în cazul studenţilor din anii neterminali.

Studenţii care îşi finalizează studiile vor susţine un examen în faţa unei comisii, care este o probă orală în fapt, ce trece prin toate cunoştinţele de specialitate acumulate în cei patru ani de studii. Aici nu poate fi vorba de a frauda un examen: li se adresează întrebări, iar ei vor trebui să răspundă punctual.

Mizăm pe această practică a declaraţiei de onestitate, este un risc pe care şi-l asumă toate universităţile care au trecut pe online examenele aferente curiculei din semestrul al II-lea. Este o practică a marilor universităţi şi nu numai, care au acest sistem de examinare online deja de foarte mult timp”, spune oficialul UTCN.

Pentru admitere, UTCN a pregătit o platformă performantă, care va permite atât înscrierea candidaţilor, cât şi clasificarea lor pentru toate categoriile de candidaţi, atât din ţară cât şi din străinătate. Calendarul de admitere se respectă întocmai, deci înscrierea în perioada 8-11 iulie, iar proba în 13 iulie.

“Vorbim de o înscriere online, la care toate facultăţile vor încerca să găsească o măsură unitară de clasificare a candidaţilor. Şi atunci practic va fi asemeni unui concurs de dosare unde nu vorbim de probe distincte, ci de o clasificare în funcţie de procentajul unor medii sau a unor discipline din anii de liceu”, a menționat Boțan.

Comenteaza