Un tânăr clujean, la Olimpiada Internaţională de Biologie. Vrea să facă cercetare în Occident

Un tânăr clujean, la Olimpiada Internaţională de Biologie. Vrea să facă cercetare în Occident
Un elev din clasa a X-a de la Liceul Avram Iancu va reprezenta Clujul la Olimpiada Internațională de Biologie care va avea loc în Danemarca. George Maier a reuşit să intre în lotul României după ce a obţinut locul I la Olimpiada Naţională de la Târgu-Mureş.

 

Elevii clujeni George Maier şi Valentin Danci, din clasa a X-a B a Liceului Teoretic Avram Iancu, s-au clasat pe primele două locuri la Olimpiada Naţională de Biologie, care a avut loc în aceste zile la Târgu-Mureş. Ei au obţinut 198, respectiv 190 de puncte.

După reuşita de la Olimpiada Naţională, Maier a obţinut şi performanţa de a intra în cercul restrâns al elevilor care vor reprezenta România la competiţia internaţională de biologie din acest an. Acesta participă de câtiva ani la concursurile judeţene şi naţionale de biologie unde a obţinut mai multe premii.

El a declarat că este pasionat de această ştiinţă şi, fiind o persoană curioasă din fire, a încercat să afle cât mai multe despre acest domeniu. Întrebat despre ce vrea să urmeze după terminarea liceului, a mărturisit că iniţial a vrut să se orienteze spre Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj, dar acum este tot mai interesat să urmeze o carieră în Occident, în cercetarea biologiei moleculare.

Danci ne-a povestit îl pasionează biologia de mai mulţi ani. Valentin spune că a fost interesat să afle cât mai multe despre organismul uman şi a acordat biologiei şi altor ştiinţe care se ocupă cu acest studiu o atenţie deosebită. El ne-a dezvăluit că vrea să urmeze medicina la universitatea de profil din Cluj, iar domeniul care-i place cel mai mult este genetica. Elevul spune că este bucuros că acest rezultat îi garantează intrarea la facultate.

 

 

Comenteaza