UBB organizează din nou concursuri ce pot înlocui admiterea. Află la ce facultăţi şi când au loc

UBB organizează din nou concursuri ce pot înlocui admiterea. Află la ce facultăţi şi când au loc
Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) organizează şi în acest an concursuri, în diverse domenii, care pot înlocui examenul de admitere pentru anul universitar 2015-2016.

Ele se adresează în principal elevilor de liceu de clasa a XI-a şi a XII-a care doresc să-şi testeze capacităţile în vederea admiterii şi vor avea loc la nouă dintre facultăţile UBB, majoritatea din domeniul ştiinţelor reale.

Astfel, în perioada 2-31 martie, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului organizează concursul „Marcian Bleahu", la care pot participa toţi elevii de liceu interesaţi de acest domeniu, indiferent de clasa în care sunt. Lucrările sau proiectele pot fi predate la decanatul facultăţii sau expediate prin poştă, curier sau email la adresa enviro@ubbcluj.ro, urmând ca evaluarea lor să se facă până pe 8 aprilie. Totodată, în data de 10 aprilie va avea loc premierea celor mai buni elevi.

Departamentul de Sociologie al Facultății de Sociologie și Asistență Socială va organiza şi el competiţia „Ion Aluaș", tinerii interesaţi având posibilitatea să-şi depună lucrările până în 25 martie, la adresa concurs@socasis.ubbcluj.ro.

De asemenea, în data de 18 aprilie, de la ora 10:00, Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică organizează consursul „Candin Liteanu". În cadrul lui, candidaţii îşi vor verifica cunoştinţelor de chimie şi vor trebui să treacă peste un criteriu alternativ de selecţie pentru examenul de admitere. În aceeaşi zi, de la ora 12:00, Departamentul de Biologie al Facultăţii de Biologie şi Geologie va desfăşura, pentru liniile română şi germană, competiţia numită „Emil Racoviţă". Pentru linia maghiară, testul, intitulat  „Apáthy István", va avea loc cu aproape o lună înainte, în data de 21 martie, între orele 11:00 şi 14:00.

În cazul altor trei facultăţi, concursurile vor avea loc în data de 25 aprilie. Mai precis, Facultatea de Matematică și Informatică organizează concursul „Mate-Info UBB", iar Facultatea de Fizică  va desfăşura, atât la Cluj, cât şi în alte localităţi cu un număr mare de elevi interesaţi, competiţia „Augustin Maior". Un test asemănător va fi şi la Facultatea de Business, în cadrul căruia canddaţii vor trebui să treacă peste o probă de economie sau matematică, la alegere. Elevii care doresc să se înscrie la concursul de cunoştinţe pot participa şi la programul de pregătire în vederea susţinerii probei, din data de 4 aprilie.

La rândul său, linia maghiară de Filosofie din cadrul Facultăţii de Istorie şi Filosofie organizează, din decembrie 2015 până în mai 2015, concursuri de eseuri atât în țară, cât și în Ungaria, adresate elevilor de liceu. Lucrările pot fi trimise până la sfârșitul lunii aprilie, acestea urmând să fie evaluate de către o comisie formată din cadre didactice ale departamentului, care va publica rezultatele finale până în 8-9 mai.

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor nu se lasă mai prejos şi organizează concursul de cunoștințe "Oeconomicus Napocensis", desfăşurat în aprilie şi mai.

Mai multe detalii despre probe şi competiţii se pot găsi pe site-urle facultăţilor.

Comenteaza