UBB colaborează cu cea mai veche universitate din SUA

UBB colaborează cu cea mai veche universitate din SUA
Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) a semnat un memorandum de colaborare cu cea mai veche universitate de stat din Statele Unite.

Memorandumul cu University of North Carolina at Chapel Hill a fost semnat de către Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB, și de către Dumitru Matiş, decanul FSEGA. 

"În cadrul memorandumului se face referire distinctă la UNC Kenan-Flagler Business School și UBB, fapt pentru care FSEGA beneficiază pentru prima dată de un acord complex, clar și direct cu o universitate americană. Existența acestui acord de colaborare între cele două universități, particularizat pentru Kenan-Flagler Business School și FSEGA, reprezintă în fapt o recunoaștere a studiilor de masterat desfășurate în cadrul FSEGA", se arată într-un comunicat al UBB.

Memorandumul este detaliat deja în două acorduri de implementare: Student Exchange Agreement şi Visiting Faculty Agreement, prin care se stabileşte în mod clar modul de colaborare şi desfăşurare a schimburilor între cele două facultăţi.

Acordul cadru poate fi particularizat şi pentru alte facultăţi din cadrul UBB, după modelul FSEGA, reprezentând o oportunitate pentru facultăţile care doresc să dezvolte proiecte comune cu universităţi americane.

Pentru asigurarea resurselor financiare necesare implementării efective a acestui memorandum și realizării implicite a parteneriatului dintre cele două instituții a fost semnat un acord Erasmus+, pentru perioada 2016-2021.

Etichete
Comenteaza