UBB Cluj a acordat peste 90 de burse private în valoare de peste 200.000 de lei

UBB Cluj a acordat peste 90 de burse private în valoare de peste 200.000 de lei

Peste 90 de studenți ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au beneficiat, în anul universitar 2022-2023, de burse private menite să le susțină proiectele.

Bursele, cu o valoare totală de 220.000 de lei, le-au fost acordate studenților pe bază de competiție de o parte dintre firmele partenere ale UBB: Emerson, Terapia, Ursus, NTT Data, Mol, Romgaz și MHP. Alte forme de suport (ex. acces la infrastructură) au mai venit de la alți agenți economici majori.

„Una dintre direcțiile strategice ale UBB, care ar trebui să reprezinte o misiune de bază a oricărei universități moderne, este implicarea activă în comunitate, atât prin transferul de cunoaștere la nivel practic, aplicat, cât și prin parteneriatele concrete cu reprezentanții comunității, de la autorități publice la companii, într-o relație deschisă și bidirecțională. La nivelul UBB, aceste parteneriate sunt menite, în mod evident, să aducă un beneficiu real studenților și în timpul studiilor, nu doar prin oferirea posibilităților de angajare după absolvire. Bursele private îi stimulează, îi ajută să aplice ceea ce învață și să experimenteze relația cu piața muncii încă din facultate”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Bursele private au la bază competiții de proiecte ale căror criterii de selecție și evaluare sunt stabilite de către firme în colaborare cu reprezentanții Universității Babeș-Bolyai, sumele fiind cel puțin la nivelul burselor acordate din fonduri publice pentru învățământul universitar.

Comenteaza