UBB a prelungit suspendarea cursurilor până în 31 martie

UBB a prelungit suspendarea cursurilor până în 31 martie

Consiliul de Administrație al Universității Babeș-Bolyai a decis astăzi prelungirea măsurii de suspendare a cursurilor față în față până în 31 martie.

Inițial, în 10 martie universitatea a decis suspendarea cursurilor până în 22 martie.

”Având în vedere numărul în creștere al infecțiilor cu coronavirus și măsurile de prevenire luate la nivel național, Consiliul de Administrație al UBB hotărăște că se prelungește perioada de suspendare a activităților didactice față în față până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire dacă evoluția răspândirii coronavirusului o impune”, se arată în decizia conducerii universității.

Pe de altă parte, UBB încurajează studenții ca în această perioadă să meargă acasă.

”Conducerea Universității Babeș-Bolyai reiterează faptul că suspendarea activităților didactice a fost făcută tocmai pentru a preveni răspândirea Coronavirusului, astfel încât Universitatea apelează la înțelegerea studenților că este necesar să folosim în această perioadă mijloacele electronice de comunicare.
De asemenea, în urma propunerilor făcute de Grupul de coordonare și monitorizare de la nivelul universității, Universitatea încurajează studenții, în măsura posibilităților, să se întoarcă acasă pentru a reduce răspândirea infecției COVID-19.
Studenții care vin din zone galbene și roșii sunt obligați să anunțe Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, facultatea de care aparțin și administratorul căminului unde sunt cazați. Cei care prezintă simptome de gripă sunt rugați să rămână în izolare voluntară la cămin pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, recomandăm tuturor studenților să acționeze calm și responsabil, stările de îngrijorare excesivă sau de panică conducând la îngreunarea activităților în condiții normale.
Pentru orice solicitări sau informații adresate secretariatelor și celorlalte compartimente administrative, studenții sunt rugați să recurgă la mijloace electronice de comunicare”, se arată într-un mesaj postat pe site-ul instituției.

Comenteaza