Testarea în masă antidrog a elevilor. Predoiu: „A fost o confuzie, nu am propus acest lucru. Plus că, hai să fim pragmatici, ar fi și foarte greu de făcut”

Testarea în masă antidrog a elevilor. Predoiu: „A fost o confuzie, nu am propus acest lucru. Plus că, hai să fim pragmatici, ar fi și foarte greu de făcut”

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat, duminică, într-o emisiune tv, că nu este de acord cu testarea antidrog în masă a elevilor şi că nu crede că o asemenea iniţiativă ar ajuta.

Cătălin Predoiu a fost întrebat, duminică, la Prima News, dacă este de acord cu testarea antidrog a elevilor în şcoli.

“Şi aici a fost o confuzie, cu testarea în masă. Nici nu am propus acest lucru. Eu am spus următorul lucru: în momentul în care elevul manifestă vizibil semne că are un comportament derutant, că ar fi putut lua ceva droguri, semnalează doctorul, părintele şi cu acordul lor. Deci oameni care să-şi dea un consimţământ înainte”, a explicat Predoiu.

Ministrul a dat şi un exemplu în acest sens.

“Primesc astăzi un raport. Un elev aici, în Bucureşti, a fost văzut  într-o stare oarecum ciudată. A fost semnalat medicul. A fost semnalată Poliţia, a fost testat, era drogat. Şi s-a descoperit ulterior că părinţii săi divorţaseră, cu o zi înainte sau două, aflase. Tatăl între timp plecase din ţară, o familie destrămată. Nu a fost nimeni lângă el. Sau poate a fost, dar nici el nu ştie că e cineva lângă el în astfel de situaţii. Din fericire, a fost depistat la prima tentativă de consum. Câţi o iau pe calea asta?”, a precizat Predoiu.

Întrebat dacă o testare în masă a elevilor ar ajuta la preîntâmpinarea acestui fenomen, ministrul Afacerilor Interne a răspuns că nu crede că o asemenea iniţiativă ar ajuta și că nici nu este de acord cu o astfel de abordare.

“Nu sunt de acord cu testarea în masă. Nu cred că ar ajuta. Cred că ar da un semnal greşit, ar fi o presiune nejustificată a celor care nici nu vor să audă de droguri, marea majoritate, cred eu, şi nu s-ar justifica. Plus că hai să fim pragmatici, aici vorbim teorie, dar şi tehnic e foarte greu de făcut. Nu suntem acolo. Ca să nu ajungem acolo trebuie să luăm măsuri acum şi pe combatere, şi pe prevenţie”, a mai spus Predoiu.

Comenteaza