Update Site-ul Ministerului Educației, spart de hackeri: "Dragi elevi, nu vă mai bateți capul cu școala, e o pierdere de timp"

Site-ul Ministerului Educației, spart de hackeri: "Dragi elevi, nu vă mai bateți capul cu școala, e o pierdere de timp"

Site-ul Ministerului Educației a fost spart de hackeri. Aceștia au blocat pagina ministerului și au publicat un mesaj împotriva sistemului de educație din România.

Site-ul ministerului Educației www.edu.ro a fost blocat complet, luni dimineața, iar vreme de câteva zeci de minute a apărut un mesaj al hackerilor care îi îndeamnă pe elevi să nu mai meargă la școală pentru că "este o pierdere de timp".

Site-ul Ministerului Educației, spart de hackeri: "Dragi elevi, nu vă mai bateți capul cu școala, e o pierdere de timp"

"Sistemul de învățământ românesc este unul foarte prost, care nu te învață absolut nimic util, ci doar te îndoctrinează cu informații inutile. Pe cine putem da vina? Pe profesori? Nici vorbă, ei sunt mai proști decât elevii. Faptul că acceptă să lucreze pentru un salariu de …, într-un mediu și mai … arată nivelul lor de inteligență, care nu este foarte ridicat. Dragi elevi, nu vă mai bateți capul cu școala, e o pierdere de timp. Ce te învață școala în 10 ani poți învăța gratis, pe Youtube. Guvernul v-a făcut să credeți că dacă nu aveți studii superioare sunteți proști și veți avea salarii mici, dar sunteți și mai proști dacă îi credeți și îi ascultați", este mesajul postat de hackeri pe site-ul ministerului Educației.

UPDATE: Ministerul Educației a precizat, printr-o informare transmisă presei, că în urma atacului cibernetic nu au fost compromise date confidențiale, dar că site-ul va rămâne offline “până la finalizarea acțiunilor de auditare de securitate”.

“Precizăm că site-ul www.edu.gov.ro conține doar date publice și de informare a cetățenilor, nefiind compromise date confidențiale.

Prioritatea instituției noastre este soluționarea rapidă a incidentului pentru a ne asigura că edu.ro nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică și poate fi utilizat din nou fără riscuri”, se menționează în comunicatul transmis de Ministerul Educației.

Comenteaza