Secretar de stat în Ministerul Educației: Elevii NU vor fi testați în masă pentru consumul de droguri

Secretar de stat în Ministerul Educației: Elevii NU vor fi testați în masă pentru consumul de droguri
| Foto: knd.ro

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Sorin Ion, a declarat, luni seară, că elevii nu vor fi testaţi în masă în şcoli pentru consumul de droguri, a transmis edupedu.ro.

O comisie va fi cea care va decide dacă un elev va fi testat sau nu, însă cu acordul părinţilor acestuia sau cu acordul lui, dacă este major.

"Nu se pune problema unei testări în masă. Ştim cu toţii prin ce am trecut în perioada Covid cu testarea pentru copii, ştim şi rezistenţa din partea sistemului şi nu ne propunem să facem aşa ceva. La acest moment e o idee de lucru pe masa ministerelor implicate”, a spus Sorin Ion la Medika TV.

Întrebat, de asemenea, cine va stabili ce elev va fi testat, secretarul de stat a răspuns că decizia va fi luată colectiv. ”La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ există o comisie pentru prevenirea violenţei.

Această comisie va fi extinsă şi se vor constitui grupuri de lucru cu actori din toate zonele de interes astfel încât o astfel de decizie să o ia o persoană, să stabilească dirigintele sau profesorul că vrea să fie testat elevul X. Aceasta trebuie să fie o decizie colectivă”, a mai explicat Sorin Ion.

Comenteaza