Se revine la vechea formulă cu teze și semestre? Ce spune Ligia Deca

Se revine la vechea formulă cu teze și semestre? Ce spune Ligia Deca

Ministrul educației, Ligia Deca, a fost întrebată, luni, dacă, în urma rezulatelor slabe la simularea Evaluării Naționale, se are în vedere reintroducerea tezelor sau revenirea la semestre.

Întrebată dacă, având în vedere rezulatele "îngrijorătoare" la simularea Evaluării Naționale, se are în vedere reintroducerea tezelor sau revenirea la semestre, Ligia Deca a afirmat luni, la Alba Iulia, că nu a fost observată o legătură între structura anului școlar și aceste rezultate.

"Nu a fost observată o legătură între structura anului școlar și rezultate, mai mult - a fost realizată o evaluare a percepției profesorilor, elevilor și părinților cu privire la structura anului școlar, studiu care a arătat că există o percepție pozitivă asupra alternării perioadelor de efort academic cu perioade mai scurte de vacanță. Așadar, structura anului școlar viitor rămane aceasta, pe module", a răspuns Ligia Deca.

Ea a precizat că nu am avut nicio discuție cu privire la reintroducerea tezelor, însă simulările în acest an au fost organizate mai devreme, tocmai în ideea de a putea utiliza rezultatele în recapitulări și consolidări pentru examenele naționale.

Comenteaza