Se renunță la gratuitatea transportului pentru studenți? Orban a clarificat situația

Se renunță la gratuitatea transportului pentru studenți? Orban a clarificat situația
| Foto: mediafax.ro

Ludovic Orban a anunțat că va fi menţinută gratuitatea transportului pentru studenţi, însă pe ruta dintre localitatea de domiciliu şi cea în care îşi efectuează studiile.

Fostul premier a declarat, miercuri, la Palatul Parlamentului, că nu s-a luat nicio decizie legată de sporuri. „Am văzut că a fost prezentată şi informaţia pe care am furnizat-o referitoare la gratuitatea pentru călătoriile studenţilor într-un mod care nu este conform cu ceea ce am discutat noi. Se va menţine gratuitate pentru studenţi, dar pe ruta dintre localitatea de domiciliu şi localitatea unde îşi fac studiile”, a declarat liderul PNL, potrivit mediafax.

În plus, studenţii „vor beneficia în continuare de nişte reduceri ale călătoriilor de care au beneficiat”. „Din păcate, a fost transmisă public informaţia, poate nici eu nu am fost destul de clar, dar nu înseamnă că nu permitem în continuare deplasarea către facultate", a adăugat Orban.

Mai multe organizaţii ale studenţilor l-au criticat pe premierul Florin Cîţu deoarece ia în calcul limitarea transportului gratuit al studenţilor.

Comenteaza