Video Se întorc studenţii la Cluj, în toamnă. Rector UBB: "Am putea impune vaccinare în cămine"

Se întorc studenţii la Cluj, în toamnă. Rector UBB: "Am putea impune vaccinare în cămine"

Universitatea Babeș Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, cea mai mare din ţară, doreşte să revină la formatul clasic, fizic la cursuri, din toamnă.

”Decizia finală va fi luată în Senat universităţii, în luna iulie. Pe partea de cursuri am putea merge pe sistem hibrid, online şi fizic, fiecare facultate are independenţă în decizie. La cămine, dacă pandemia va continua, discutăm serios de vaccinare. Să pornim cu ideea pozitivă. Noi vrem să gândim că pornim cu 7.200 de locuri în cămine. Vrem să mergem cu regimul clasic și vom vedea ce trebuie să adaptăm. Pentru cursuri nu pot să cer impunerea de vaccin”, a declarat rectorul UBB Cluj, Daniel David.

Pentru anul 2021 - 2022, Universitatea Babeș Bolyai vine cu ofertă bogată. La licență există un număr de 5.279 de locuri bugetate, cu 72 de locuri mai multe față de anul trecut, și 10.670 de locuri la taxă, pentru cursurile de zi. Mai sunt 2.840 disponibile pentru învățământul la distanță. La masterat sunt scoase la concurs 3.900 de locuri la buget și aproape 6.400 de locuri la taxă.

Admiterea va avea loc în perioada 12 - 29 iulie 2021, iar înscrierea se va face pe platforma online dedicată. Taxele de admitere şi taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2021-2022 sunt stabilite la nivelul fiecărei facultăţi, însă conducerea universităţii spun că nu vor fi majorate faţă de anii precedenţi.

Comenteaza