Școlile vor putea instala sisteme de supraveghere audio-video pentru siguranță

Școlile vor putea instala sisteme de supraveghere audio-video pentru siguranță

Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților a decis că școlile vor putea instala camere de supraveghere audio-video pentru siguranță, însă acestea vor putea funcționa doar cu acordul majorității părinților.

Președintele Federației Naționale a Părinților, Iulian Cristache spune că decizia este una corectă în condițiile în care cazurile de violență la ore au crescut alarmant în ultima perioadă.

„Încă sunt școli care ascund gunoiul sub preș ca să nu se raporteze la inspectorat, pentru că dacă se raporta un număr real, cu certitudine lucrurile acestea se aduceau în discuție mult mai devreme și nu ajungeam la aceste situații extreme. (...) Susținem acest lucru la nivelul orelor de curs cu un regulamet foarte clar. Noi urmărim interesul întregului sistem. Peste tot unde ne ducem, mall-uri, benzinării, pe stradă, sunt camere de supraveghere”, a declarat Cristache, conform Europafm.ro.

Înregistrările vor fi confidențiale și vor putea fi văzute doar de părinți și elevii majori au mai decis membri comisiei. Ieri, aceeași comisie a decis și că un elev care creează probleme la școală poate fi exmatriculat, însă doar după parcurgerea unei proceduri disciplinare în cadrul căreia elevul poate să se apere.

Dezbaterile pe legea învățământului preuniversitar continuă astăzi.

Comenteaza