Scenarii ALTFEL pentru o parte dintre elevi. Unde se aplică

Scenarii ALTFEL pentru o parte dintre elevi. Unde se aplică

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat trei scenarii după care vor funcționa unitățile de învățământ începând din 8 februarie, însă sunt prevăzute situații în care acestea nu vor fi aplicate ca în restul școlilor.

Astfel, potrivit Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, liceele militare și cele de poliție nu aplică scenariile ca pentru restul școlilor, în funcție de incidența infectărilor. Redeschiderea sau închiderea acestora se va face de către ministerele de care aparțin.

"Se propune ca activitățile ce presupun prezența fizică a elevilor în unitățile de învățământ preuniversitar din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale să fie gestionate în funcție de analiza situația epidemiologică realizată la nivelul ministerelor din care fac parte și stabilite prin decizii ale conducătorilor acestora, fără a le fi aplicabile prevederile articolului (1)" (adică cele trei scenarii - verde, galben și roșu - n. red.).

De asemenea, CNSU propune ca în învățământul tehnologic, profesional și postliceal stagiile de practică să fie cu prezență fizică, indiferent de cele trei scenarii propuse pentru școli, corelate cu rata infectărilor.

"Se propune ca, indiferent de scenariile prevăzute la alin. (1), stagiile de pregătire practică pentru elevii din învățământul liceal tehnologic, postliceal, profesional și profesional dual, să se desfășoare cu prezența fizică, respectând procedurile privind măsurile de protecție instituite de către entitățile organizatoare de stagii de pregătire practică și prevederile Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării și Ministrului Sănătății", se arată în Hotărârea CNSU nr 5/03.02.2021.

Comenteaza